Stald Skærbæks Shakespeare

Race: Oldenborger

Født: 02-05-2001

 

Jeg tog til Jylland og mødte en fantastisk hest! Shakespeare er navnet på den smukke, skønne hest, som slog benene helt væk under mig (ikke i bogstavelig forstand heldigvis).

Min veninde, Majbritt, havde besluttet sig for at købe hest igen. Det skulle være en Oldenborger og det skulle være en vallak. Derfor havde vi kigget annoncer og snakket om, hvilke heste der kunne være interessante at køre ud og kigge på.

I den forbindelse faldt jeg over en interessant annonce på en 7-års Oldenborgvallak, Shakespeare. Jeg sendte annoncen til Majbritt, som hun også fandt interessant og hun kontaktede derfor Shakespeares ejer.

Shakespeare stod i Jylland nærmere betegnet i Harlev vest for Århus. Flere af de andre interessante heste stod også i Jylland. Derfor besluttede Majbritt og jeg at tage en tur til Jylland og køre rundt til de forskellige lørdag d. 1. marts 2008.

Vi ankom til ridecentret og gik ind i ridehallen, hvor Shakespeare skridtede rundt. Vi så ham blive varmet op og lave forskellige øvelser, mens vi sad på en bænk i det ene hjørne. Allerede her begyndte det at krible indeni mig for at komme op og sidde på den hest!

Jeg blev så smidt ombord på hesten han var bare rigtig sød at ride på og lidt efter lidt begyndte han da også at slappe af og så prøvede jeg at sætte i galop. Wauw, sikke en lækker galop! Kan huske jeg sagde til Catharina: "Det er lige før du sælger MIG en hest her!" (Det var jo Majbritt, der var på hestekig - ikke mig). Et lille bukkespring fik jeg da også med på vejen, men det gjorde ikke noget.

Jeg havde virkelig ikke lyst til at hoppe af igen, men det var jo blevet Majbritts tur til at prøve ham... Majbritt red og bagefter stod vi og nussede med en meget træt Shakespeare, som syntes det var så hyggeligt at blive kløet lidt. Bagefter så vi ham blive læsset i traileren - ingen problemer der, han gik bare lige ind. Vi sagde farvel og tak for i dag og satte os ind i bilen med kurs mod Sjælland igen.

Mere skulle der ikke til - jeg var fuldstændig VILD med denne vidunderlige hest! Heldigvis for mig syntes Majbritt ikke, at hesten var lige DET for hende.

 

Fredag d. 7. marts tog jeg igen afsted til det jyske for at besøge Shakespeare og jeg var ikke et sekund i tvivl om, at han skulle være min hest.

 

Derefter gik dagene med maven fuld af sommerfugle, indtil dyrlægen kunne komme ud til en handelsundersøgelse samt tage røntgenbilleder. Og endelig ringede min telefon og jeg fik de glædelige nyheder, at Shakespeare var godkendt af dyrlægen!

Shakespeare ankom som min hest i stalden en sen aftentime tirsdag d. 18. marts.

 

Således begyndte vores eventyr sammen...

 

Shakespeare er en energisk hest at ride på og arbejde med. Han er meget samarbejdsvillig og han giver altid en god ridetur uanset om man rider dressur eller en tur i skoven.

 

Han er trafiksikker, men kan af og til blive en anelse usikker når vi møder store køretøjer.

 

I skoven går han stille og roligt og sætter ikke selv farten op, medmindre man beder ham om det, men så skal man passe på ikke at presse for meget på, for så kan han finde på at kvittere med et bukkespring.

 

Han kan godt lide vand, så længe man kan gå stille og roligt ud og han er også blevet erklæret vaskeægte søhest, efter at have været ude at svømme.

 

Shakespeare er god i hovedet og tager de fleste ting med ophøjet ro. Han er en meget glad hest og han er meget nysgerrig. Han er også en stor kælepotte og er vild med at blive nusset og kløet.

 

Som de fleste andre heste er han meget madglad og kan rigtig godt lide godbidder af enhver slags, hvilket tydeligt kan ses, da han nemt bliver lidt for rund at se på :-)

 

Dette er sådan, som jeg ser min dejlige hest, Shakespeare.

 

 

Stamtavle for

STALD SKÆRBÆKS SHAKESPEARE

 

 

Shakespeares far hedder Rams Jr. Desværre er det ikke lykkedes mig at finde særligt meget info om ham, men kan da se, at Shakespeare har 270 halv- eller helsøskende.

 

Jeg ønsker mig et billede af Rams Jr. til at indsætte lige her :-)

 

 

 

Det samme kan jeg skrive om Shakespeares mor, som hedder

 

SMUT (OLN 95004)

 

Mere info og et billede står på ønskesedlen :-)

 

 

 

 

STALD SKÆRBÆKS SHAKESPEARE

 

 

RAMS JR.

www.hanneshest.dk