Projekt skoløs

 

Tidsrejsen - forhistorien

 

Shakespeare har været min hest siden marts 2008 og når jeg ser billeder af ham fra dengang, hvor jeg lige havde fået ham hjem, så kan jeg faktisk ikke forstå, hvordan jeg kunne falde for den hest sådan som han så ud, men det er jo ikke udseendet det kommer an på ;-)

 

Hans muskelsætning var alt andet end det som jeg betegner som "rigtig" og da jeg kort efter startede et kiropraktorforløb op på ham med Rikke Andersen, så kunne hun da også hurtigt fortælle mig en masse om, hvor forkert han så ud :-|

 

For at gøre en lang historie kort, så skulle han "startes forfra" med arbejde fra jorden, bomtræning, gåture i skoven over naturbomme og slalom mellem træerne - alt sammen uden rytter pga. hans mildest talt elendige balance.

 

Forløbet med Rikke varede i ca. 3 år, hvor Rikke kom og behandlede og vejledte os ca. hvert halve år. Herunder havde vi også et års tid uden en traditionel sadel, for hans sadel duede "selvfølgelig" heller ikke og vi skulle opbygge hans rygmuskler og red derfor kun i en lammeskindssadel i et helt år, før vi så kunne anskaffe en ny sadel anbefalet og tilpasset af min sadelmager, Brian Rützou.

 

Nå, men alt ialt så startede vi med at have en hest, som var helt forkert muskuleret, uden balance, med tynd svanehals, ingen evne til at sænke halsen og slappe af, gjorde modstand overfor at få sadel på og med øm og irriteret ryg. Men vi gik gradvist over til, at han fik lagt nogle gode muskler, fik bedre balance, slappede af ved opsadling og i det hele taget blev meget mere afslappet og harmonisk, fik mere selvtillid og en glad udstråling.

 

Selvom han hele tiden blev bedre og bedre i ridningen, så var der ét eneste mønster, som stadig holdt indædt ved uanset hvad - og det var hans bevægmønster i trav og specielt overgangen fra skridt til trav! Jeg vil prøve at beskrive det:

Han løftede halsen, altså spændte den op i en slags svanehals-form, når han skulle frem i trav. Tog meget korte skridt og var helt utaktet, indtil han ligesom kom bedre fremad.

 

Efterhånden havde Rikke Andersen ikke mere at komme efter i hans skelet og hvad hun arbejder med. Det næste jeg gjorde var at få en fysioterapeut ud til ham; Sidsel Sommer.

 

Sidsel behandlede ham en gang i foråret 2013 og var meget bekymret over hans bevægmønster, men fandt også nogle spændinger rundt omkring, som hun kunne løsne op for. Ikke at hans trav ændrede sig, men hun kunne ikke gøre mere lige der.

 

Da Sidsel kom til næste behandling i september 2013, så var jeg egentlig overrasket over at høre, at hun ikke kunne finde særligt meget "galt" på Shakespeare. Lidt spændinger, men ikke noget graverende - men stadig en mærkelig trav og Sidsel sagde til mig, at hun mente det kunne være hovene. Hun anbefalede mig en smed og hovekspert, som kommer fra England og som er i Danmark en gang om måneden ca.

 

Damn, det lyder dyrt, tænkte jeg, men jeg var nødt til at undersøge denne mulighed. Og derfor kontaktede jeg Rosa, som er hende, der koordinerer smedens besøg og arbejde i Danmark. Aftalen kom i stand og jeg holdt Shakespeare klar tirsdag d. 8. oktober...

 

Med hensyn til prisen tog jeg grueligt fejl - betydeligt mindre end jeg plejede at betale min sædvanlige smed!

 

En enkelt indskydelse: Shaker har altid været halt efter smed og først været rengående på 3. dagen. Sådan har det været i al den tid, jeg har haft ham og den tidligere ejer nævnte det også. Eftersom min smed jo også har skoet Mickey uden problemer, har jeg aldrig tillagt det andet end, at Shaker er mere sart eller ømtålelig, men der er måske noget om snakken...

 

Læs videre på Projekt Skoløs Shaker Dag 1.

 

www.hanneshest.dk