Projekt skoløs

 

Shakespeares overgang fra 4 sko til skoløs tilværelse

 

Uge 1:

 

Det var en ømtået hest, jeg kom til dagen derpå. Ikke da jeg hentede ham på græsfolden, men så snart han skulle ud på grusstien med småsten på, så ømmede han sig. Ligesom når vi selv smider skoene og skal gå henover en grusvej på bare tæer, sådan trådte han helt forsigtigt.

 

Jeg smed en longe på ham og satte ham i trav på banen. Uha, venstre forben ikke god og i det hele taget tog han små, korte skridt. Derfor blot afsted på gåtur på asfalten, sådan som Ian havde instrueret mig i, da hårdt underlag er med til at udvikle hoven. Shaker virkede ikke begejstret for situationen.

 

Næste dag præcis samme billede og først i slutningen af ugen holdt han op med at se slukøret ud over sin situation og begyndte nu at gå bedre. Nu heller ikke urengående i longen. Jo jo, små fremskridt... Stadig skepsis fra min side, men Ian havde jo lovet, det hele nok skulle blive godt...

 

Jeg optog en kort video fra longen på dag 1 og igen på dag 8. På video 1 går han meget småt og også urent. Efter en uge (video 2) træder han allerede noget bedre i traven og på dette tidspunkt er han også begyndt at sætte frem i trav på en meget bedre og knap så anstrengende måde end nogensinde før. Der er dog stadig masser af plads til forbedring, da han stadig går stift i det og bevæger vi os væk fra det bløde underlag, er han ikke er helt rengående endnu.

 

Se videoer herunder og derefter kan du læse videre på Projekt Skoløs - Shaker uge 2 her.

 

 

 

 

 

www.hanneshest.dk