Projekt skoløs

 

Shakespeares overgang fra 4 sko til skoløs tilværelse

 

Efter 6½ uge:

 

Det blev tid til Ian's næste besøg og min vurdering af Shakers forløb gjorde, at jeg syntes Mickey skulle hoppe med på den nye mode og efter omkring 20 år med sko på blive en skoløs hest ligesom Shaker! Jeg havde ikke de store kvaler ved denne beslutning, for Shaker er den "sarte", så hvis han kan gå uden sko, så kan Mickey (og de fleste andre) dælme også!

 

Nå, men dette handler jo om Shakers forløb. Ian var rigtig godt tilfreds med, hvordan hovene så ud. Dog undrede det ham lidt, at forhovene var slidt ligesom opad ude på spidsen (tåen), men sagde det måtte skyldes, at Shaker stadig træder tå før hæl i stedet for hæl-tå. Det er en ting, vi kommer til at se rette sig med tiden - ganske automatisk, når vi lader naturen råde.

 

Formen på hovene vil blive mere og mere en rund form i forhold til den til en hestesko modificerede form, som de har haft hidtil. Der er de ikke endnu, så det er stadig en udvikling i proces.

 

Selve hovene inklusiv strålen har det godt og er sunde.

 

Ian sagde også, at Shaker fortsat vil ømme sig på sten og sådan noget. Det skal vi ikke være bekymrede over, for det tager lang tid før både hele hoven er vokset ud med stærkt hovmateriale, men også før hesten har vænnet sig fuldstændig til det hele, så Ian snakkede om 6-8 måneder.

Det er stadig vigtigt, at Shaker kommer ud på blandet underlag. Sandkassen alene giver ikke udfordringer til hovene og derfor heller ikke udvikling.

 

Alt ialt en tilfreds smed, som kunne justere lidt på hovene og bede os arbejde videre i forløbet.

 

Udviklingen er nem at spotte når man sammenligner billeder - se før- og efter billeder herunder.

 

Læs videre på Projekt Skoløs - Shaker efter 13 uger her.

 

 

 

www.hanneshest.dk