Projekt skoløs

 

Shakespeares overgang fra 4 sko til skoløs tilværelse

 

Efter 13 uger:

 

Tiden fra Ians besøg efter 6½ uge til næste besøg efter ca. 13 uger gik således:

 

Shaker var lidt øm i fusserne dagen efter Ians tilretning. Det gik fint nok lige i starten af turen, men han søgte græsset (blødt underlag) og var kluntet i traven. Så ikke en halt hest, men en meget forsigtigt gående hest.

 

Vi skal huske på, hvad det er han kommer fra, nemlig decideret halthed 2-3 dage efter smed (se evt. nederst i Tidsrejsen - forhistorie her).. Så at han i det hele taget kan gå tilnærmelsesvis ordentligt dagen efter, det er faktisk en markant forbedring. Oveni det er der jo så hele forandringen omkring hans bevægmønster og det er meget vigtigere i min optik. At han svinger lidt må vi tage med og det er altså en del af processen.

 

På trods af at Shaker ømmede sig, var han stadig mere afslappet og nedadsøgende med hovedet, end når man sammenligner med tiden før vores Projekt Skoløs.

 

På 2. dagen allerede meget bedre. Han fik en gåtur på asfalt uden rytter. Han gik forsigtigt, men rengående. Prøvede trav på asfalten, helt rengående dog lidt forsigtig i det. Ridning på banen derefter, hvor han ligeledes var rengående på trods af at det er på volter (ikke bare ligeud). Det er sejt :-)

 

Derefter kunne vi egentlig ride som vi plejer. Han kunne svinge lidt, men generelt gik det bedre og bedre.

 

Da smeden kom på besøg i stalden igen, var han meget tilfreds med udviklingen af Shakers hove. Sidste gang noterede vi os, at Shaker satte tå-hæl i stedet for hæl-tå - det kunne man se på forhovene, hvor tåen blev slidt. Men dette bevægmønster har ændret sig nu, så hesten går korrekt hæl-tå.

 

Ellers havde Ian ikke så meget at bemærke - andet end at højre baghov havde et skævt slid til vidne om, at Shaker træder lidt mod venstre med dette ben. Dette er fuldt ud i overensstemmelse med det vores dygtige dressurunderviser retter i ridningen. Og det er egentlig også det man kan se rundt på volten i en longe, hvor det umiddelbart ligner en mindre taktfejl. Men også dette siger Ian, at naturen vil rette op på. Utroligt hvis dette lykkes!

 

Dagen efter smed havde jeg desværre ikke mulighed for at komme i stalden, så jeg ved ikke hvordan han gik på fødderne der, men på 2. dagen skridtede jeg en tur på asfalt og tog et par travintervaller. Shaker var helt rengående, dog lidt forsigtig.

 

På 3. dagen en gåtur på hårdt underlag uden problemer og på 4. dagen en blanding mellem skridt på hårdt underlag og dressur på blødt underlag og alt uden ømhed e.lign. På grussti dog forsigtigt gående ved småsten.

 

Jeg tog nogle billeder af hovene få dage før Ians næste visit og de kan ses herunder, hvor der også er en sammenligning med dag 1.

 

Se en hovs udvikling fra dag 1 til uge 13 her

 

 

www.hanneshest.dk